Om storlekar

Om du drar dig för att handla damkläder online för att du är orolig för att damkläderna inte kommer att passa kan vi lugna dig. För det första får du skicka tillbaka kläderna och byta till en annan storlek utan att det kostar dig någonting. För det andra är det lätt att hitta rätt storlek eftersom damklädesbutikerna alltid har storleksguider på sin hemsida.

Storleksguide online

Innan du beställer damkläder online bör du kika på butikens storleksguider. Många butiker har två olika sorters storleksguider.

Måttagningsguide

Måttagningsguiden är en guide som visar dig vilken storlek du ska ha beroende på vilka mått du har. När du tar dina mått ska du mäta:

  • Innersöm. Du ska mäta från grenen och ner till den del på vaden där du vill att byxorna ska sluta. Det enklaste är att du plockar fram ett par gamla byxor som du tycker passar perfekt och mäter dem från byxkanten till grenen.
  • Stussen. Du ska mäta dina höfter där de är som bredast.
  • Midjan. Mät din midja där den är som smalast, men smickra inte dig själv genom att dra åt måttbandet för hårt eller genom att dra in magen, såvida du inte vill gå i alldeles för trånga kläder. Du bör inte heller mäta direkt efter att du har ätit.
  • Bysten. Mät omfånget runt bysten där den är som störst och se till att måttbandet inte sitter för löst eller för hårt. Titta i spegeln att måttbandet verkligen är helt horisontellt.

Omvandlingstabell

En omvandlingstabell för damkläder är en tabell som konverterar olika länders damstorlekar till de storlekar vi brukar använda oss av i Sverige. Här får du två bra omvandlingstabeller av oss på damkladeronline.se.

klänningar

blusar

Skriv en kommentar